author-icon Geschreven door Lothar van Mourik

Van studentenkamer tot aan de Kamer van Koophandel

Ja, zo snel kan het dus gaan. Aangezien dit onze eerste blog is blikken we terug naar het moment waar het allemaal is begonnen voor Studio Drieluik en hoe we uiteindelijk zijn gekomen waar we nu zijn. Dit is eenmalig, het doel van onze blog is namelijk om branche gerelateerde ontwikkelingen, trends of technieken te bespreken. Maar voor nu nemen wij je graag mee naar Groningen, ergens begin vorig jaar.

Het is vrijdagmiddag rond een uur of 4 ’s middags. Hartje zomer, dat betekent dat mijn studentenkamer, met enkel glas en vol in de zon, de temperatuur rond de 25 graden aantikt. Om over de gevoelstemperatuur maar te zwijgen. Ik herinner mij dat we met zijn drieën werken aan een document genaamd ‘Ons bedrijfje’. In dit document staat het bedrijfsplan beschreven van het op dat moment nog naamloze bedrijf dat we willen starten. Het karakter en de visie van het bedrijf zijn al tot in de puntjes uitgewerkt. Wat eigenlijk ook niet zo vreemd is aangezien je zoiets niet kunt maken of verzinnen. Dit moet op basis van een gevoel zijn, een passie.

De manier waarop hij zijn teksten schrijft is als het ware poëzie. Hetzelfde geldt ook voor het schrijven van code.

Het enige wat eigenlijk nog ontbreekt voordat we naar ‘die andere kamer’ (lees: KvK) kunnen gaan is een naam. Maar kritisch als wij zijn, loopt dit niet zo makkelijk als gedacht. Het geforceerd creatief moeten zijn is iets wat, wat mij betreft, ook alleen maar averechts werkt. Bij nader inzien doet me dit ook erg denken aan het verplichtte ‘out-of-the-box’ denken tijdens colleges. Goed, we gaan er nog maar een nachtje over slapen.

En net op het moment dat je het niet verwacht is daar ineens je inspiratie. Locatie? iTunes bibliotheek. ‘Drieluik’, een nummer gemaakt door één van Nederlands beste artiesten: Typhoon. Een drieluik heeft opvallend veel raakvlakken met het bedrijf dat wij willen starten. Het opereert als één geheel, maar bestaat tegelijkertijd uit drie afzonderlijke aspecten. Vertaalt naar ons bedrijf kun je dit zien als drie jongens die opereren als één bedrijf dat drie diensten aanbiedt: concepting, design en web.

groep-2

Alsof dit nog niet genoeg is, wil ik nog even terug naar Typhoon. Een taalliefhebber pur sang; de manier waarop hij zijn teksten schrijft is als het ware poëzie. Hetzelfde geldt ook voor het schrijven van code. Het draait bij een website dan ook niet alleen om wat je ziet, maar ook om hoe het is opgebouwd. Een goed concept in combinatie met een uitnodigend maar functioneel design en een heldere, goed opgebouwde code zijn de bouwstenen voor een succesvolle website.

Eenmaal in het bezit van een naam was de weg naar de Kamer van Koophandel snel gevonden. Dit alles speelde zich ongeveer een jaar geleden af. ‘Maar jullie website is pas een paar weken online?’ Dat klopt! In de tussentijd hebben wij, tegen eigen verwachting in, het zo druk gehad met andere opdrachten dat we niet toe kwamen aan onze eigen website. Mede door de hoge eisen die wij onszelf opleggen, heeft het wat langer geduurd dan wij in eerste instantie hadden gepland. Maar een website is pas af wanneer het écht af is. Kwaliteit boven kwantiteit. En dat maakt ons Studio Drieluik.